018/41-55-055 support@ninet.rs
Select Page

Ovog leta me je više klijenata pitalo gde bi mogli da završe školu web dizajna ili programiranja. Uglavnom su to bili webmasteri koji imaju nekoliko desetina klijenata. Krojaceva kola
Mnogo posla, a znanja nikad dosta. Svakom od njih preporučio sam Krojačevu školu, jer sam upoznat sa njihovim radom.
Zamolio sam jednog od osnivača ove škole da odgovori na pitanja, a priliku da ih postave imali su i članovi naših fejsbuk grupa i stranica, kao i preplatnici newsletter-a.

Uživajte.

1. Ana, predstavi se u par reči …

Jedan sam od osnivača Krojača i Krojačeve škole web dizajna i php  programiranja , uz Svetomira Jovanovića i na poziciji direktora naše škole. Ipak, volela bih da sebe predstavim kao deo malog i sjajnog tima koji je razvio posebnu metodologiju rada zahvaljujući kojoj smo 150 polaznika naučili web tehnologijama i danas više od 90% njih rade kao web dizajneri ili programeri – kao freelanceri, zaposleni ili su osnovali sopstvene web dizajn firme.

Takav rezultat je i očekivan, budući da je osnivač Krojačeve škole web dizajn firma Krojač, našem tržištu već više od decenije poznata po realizaciji najznačajnijih domaćih web projekata. Iskustvo u radu na više od dve stotine web ostvarenja prenosi se polaznicima Krojačeve škole i to rade upravo sami web dizajneri i programeri, oni koji svakodnevno „žive, dišu i kroje za web“, a koji su, takođe, eksperti u transferu znanja.

2. Zašto je Krojačeva škola drugačija od drugih škola istog tipa?

Krojačeva škola je škola u kojoj se nauči.
Sve drugo je drugo.

Svaki segment obuke formiran je tako da ne postoji ni najmanji propust i sve je posvećeno samo jednom cilju: naučiti polaznika. Kako to radimo? Kao što sam rekla, napravili smo metodologiju uz koju prelazimo sve neophodne oblasti kako bi se savladao, recimo, web dizajn uz poseban akcenat na praksu i rad za klijenta.

Statistike nezaposlenosti u Srbiji su poražavajuće. Sa viših IT škola u Srbiji sjajni mladi talenti završe na birou ili počinju da se bave nečim van svoje struke samo zato što nisu imali praktičan rad i pravi poslovni orjentiring. Krojačeva škola razvija sopstvenu metodologiju učenja, mi ne dajemo apstraktna neprimenjiva znanja, već dizajniramo pobednički mentalitet kod naših polaznika, tako da, da osim što odlično rade svoj posao, mogu dobro da prepoznaju i uhvate poslovne prilike.

Metodologija po kojoj radimo i koju usavršavamo u svakodnevnom kontaktu sa različitim generacijama polaznika sažima sve što je potrebno jednom uspešnom čoveku i dizajneru za karijeru. Praksa podrazumeva pravljenje sajtova koji zauvek ostaju na internetu i ulaze u portfolio polaznika. Rade tempom kojim bi radili na bilo kom nedržavnom poslu, u odličnim uslovima i uz kontinuiran rad sa klijentima i direktan kontakt sa svim njihovim željama. Nakon Krojačeve škole talenti ne propadaju. Dajemo im kompas koji ih vodi kroz karijeru, počev od veština upravljanja projektima i upravljanja rizicima, do onoga što se uobičajeno zove zahtevan klijent, a zapravo se radi o netehničkom licu koje ima budžet i ima želje.

A drugo je: iz škole se izlazi sa sertifikatom, ali još važnije, sa dva postavljena web sajta, od kojih je jedan za poznatog klijenta (sajt Malog Politikinog Zabavnika koji je dobio IT Awards kao najbolji sajt u 2013. godini, napravili su učenici Krojačeve škole tokom obuke – zamislite koliko njima znači takva referenca i celokupno iskustvo), a drugi njihov lični portfolio sajt.

Obuku prate testovi, domaći zadaci i veoma smo strogi kada je u pitanju rad i odgovornost polaznika. Ponosna sam da kažem da izostanci sa časova gotovo i da ne postoje.

Od škole svi učenici dobijaju sve što je potrebno za što kvalitetnije rezultate i udobniji rad: domen i hosting, rad u najsavremenijim uslovima – zvanični smo Apple Regionalni trening centar, radni materijal, platformu za skripte i konsultacije, podršku nakon školovanja, Krojačevu berzu za brzo zapošljavanje i angažman na projektima.

I to sve za samo 10 nedelja, odnosno 200 časova.

Krojačeva škola ima 2 glavna smera: Web dizajn i PHP programiranje, koji traju po 10 nedelja, nastava se organizuje svakog radnog dana.

Pored redovnih škola, Trening centar Krojačeve škole posvećen je stručnom usavršavanju kroz kratke obuke iz oblasti web tehnologija i primene novih trendova (WordPress, Responsive, Marketing i postavljanje sopstvenog biznisa, stručne obuke za firme).
Dovoljno je reći da našu školu preporučuju profesionalni web dizajneri.

3. Koliko predavača trenutno radi u Vašoj školi ?

Pažljivo biramo svakog novog Krojača i obuke za web dizajn i programiranje vode Nenad Novković i Marko Đorđević. Za stručne treninge angažujemo spoljne saradnike, renomirane u svojoj oblasti.

Ovde bih još napomenula da se trudimo da pravimo strateška partnerstva sa firmama za koje znamo da kvalitetom rada mogu doprineti stručnom razvoju naših učenika i posebno bih istakla Ninet kao kuću koja će našim učenicima pružati najbolju hosting uslugu za buduće projekte.

4. Koliko polaznika je do sada završilo kurs?

27 klasa i više od 150 krojača. U toku je upis za zimske grupe.

5. Milan Todorovic: Da li postoji domaći dizajnerski blog i šta mislite o ovom izazovu?

Postoje i zaista mislim da je potrebno dodatno ohrabrenje svakom talentovanom dizajneru koji pokrene ovakvu priču kako bi zaista postala mesta inspiracije za druge dizajnere.

6. Predrag Damnjanović : Da li planirate da počnete sa online kursevima tako da i ljudi koji nisu iz Bg-a mogu da ih pohadaju?

U toku je razvoj e-learning platforme, novog Krojačevog čeda i predviđeno je da beta verzija startuje do kraja godine. Ceo tim je angažovan na ovom projektu, uključujući i vrsne spoljne saradnike.

7. Mirjana Petronijević: Kada je najbolje da se krene sa učenjem web dizajna? Imam dete od 13 godina.

Za uplovljavanje u web vode nikada nije suviše rano niti suviše kasno. Tinejdžeri tog uzrasta iznenađuju našu i svetsku javnost svojim programerskim, dizajnerskim, hakerskim umećem. Naš najstariji polaznik je imao blizu 55 godina i danas je veoma uspešan web dizajner koji radi za inostrano tržište.

8. Đorđe: Da li je responsive dizajn obavezan danas ?

Uzimajući u obzir trend porasta pristupa mreži sa različitih uređaja, responsive postaje podrazumevan, ali ne znači da klijent ne treba da naznači to kao poseban zahtev.

9. Dejan Milojević: Planirate li nove kurseve uskoro ? Konkretno mislim na Joomla kurs, pošto taj CMS najviše koristim.

Organizujemo trening za WordPress namenjen developerima, ali će e-learning pružiti više mogućnosti za organizovanje novih obuka.

10. Da li imate podatak koliko je polaznika sa završenom obukom našlo posao u prvih godinu dana?

Vodimo preciznu evidenciju i više od 90% učenika je počelo da radi tokom obuke ili odmah po završetku škole.

11. Šta je trenutno aktuelno u svetu a tiče se dizajna, programiranja i marketinga ?

Iz mog ugla, ulaganje u edukaciju.

Prikaz
Sakrij