018/41-55-055 support@ninet.rs
Select Page

Pametni telefoni postaju iz godine u godinu sve moćniji, njihove se performanse znatno poboljšavaju dolaskom svake sledeće generacije. Za to su zaslužni sve brži procesori koji pokreću mobilne uređaje, veći ekrani odlične rezolucije, kao i sve naprednije kamere koje će uskoro upotpunosti stati rame uz rame sa digitalnim foto-aparatima, bar sa onima nižeg cenovnog ranga. Ali čak i tako moćni mobilni telefoni bez pravih aplikacija, koje ih prate, nisu ništa više od hrpe plastike u džepu korisnika. Potreba za nekom ili određenom vrstom aplikacija za mobilne telefone razlikuje se od svakog korisnika pojedinačno. Nikada nije bilo jednostavnije skidanje i upravljanje aplikacijama, dovoljno je pristupiti Google Play Store-u, na kojem imate registrovani nalog, putem mobilnog telefona ili računara i u delu za pretragu ukucati želejnu aplikaciju ili ključnu reč koja vas interesuje.
Predstavljamo nekoliko FREE aplikacija za Android telefone i tablet uređaje koje su ostavile traga u toku 2013-e godine, i koje će naći svoje mesto i u narednoj 2014-oj godini.

1 – Bezbednost je na prvom mestu, zato je prvo mesto na našoj listi zauzeo AVG free antivirus aplikacija za Androide. Prilikom korišćenja mobilnih telefona ili tablet uređaja, mnogi korisnici zanemaruju činjenicu da su napadi virusa na Android uređaje u porastu, i da se treba podjednako brinuti o zaštiti podataka kao i kod laptop i desktop računara. Ova aplikacija ne čuva samo vašeg ljubimca od virusa i malwera, već bezbednim čini i svakodnevno surfovanje internetom. Ovo nije jedina opcija koju nudi AVG, postoji opcija koja omogućava lociranje izgubljenog ili ukradenog telefona koristeći Google Maps, KILL funkcija koja gasi sve ostale procese koji usporavaju rad telefona, zaštitu od phishing napada, kao i remote upravljanje i zaključavanje. Još jedan proizvod AVG-a o kojem bi možda trebalo razmisliti je Cleaner. Ova ne prevelika aplikacija će vaš telefon redovno održavati čistim (Cache, History, Calls&Messages), a imati i opciju Auto Clean, gde je vaš zadatak samo odrediti učestalost, odnosno koliko često želite pokretanje Auto Clean funkcije.

 

Avg Antivirus pro
Osim visokog kvaliteta same aplikacije kao glavnog aduta, jednostavnost korišćenja je očigledna
AVG AntiVirus PRO

 

2 – Amazon je  svojim proizvodom pod nazivom Kindle približio knjigu čitaocu, donevši čitav jedan novi pristup knjizi i čitanju, pre svega pristupačnom cenom gedžeta, kvalitetom, i poslednje, ali ne i manje bitno – jednostavnost korišćenja. Ali Amazon je otišao korak dalje izbacivši na Google Play Store-u Amazon Kindle aplikaciju. Ovom aplikacijim svaki Android telefon ili tablet postaje eReader Ukoliko preuzmete ovu odličnu aplikaciju i pristupite svom nalogu na Amazon sajtu, moći ćete da pretražujete naslove, preuzimate ih, i uređujete svoju Kindle biblioteku direktno sa Android uređaja.

 

Kindle reader

3 – Shazam Ovo je odlična aplikacija za sve ljubitelje muzike. Koliko se puta svakome od nas desilo nam se dopadne pesma na radiju, a da ne znamo kao se zove, kao ni izvođača. E, tome je sada došao kraj! Jednostavno preuzmite aplikaciju, pokrenite je, klikom na veliko dugme na sredini ekrana počeće analiza pesme, okrenite mobilni telefon što bliže zvučniku i za tren dobićete sve bitne podatke o pesmi i autoru. Shazam nudi još korisnih opcija, a jedna od korisnijih je to što celokupna istrorija pretraživanja ostaje zabeležena.
Shazam

Na kraju, potreba za određnom vrstom Android aplikacija, kao i za određenom aplikacijom zavisi od potreba i interesovanja samog korisnika, ali su neke aplikacije čini se univerzalne, odnosno okrenute su najvećem broju korisnika pametnih telefona, gde se nalazi i ključ uspeha njihove popularnosti.

Članak je napisan u saradnji sa firmom ElektraShop iz Beograda koja se bavi online prodajom mobilnih telefona i opreme za mobilne uredjaje

Prikaz
Sakrij