018/41-55-055 support@ninet.rs
Select Page

    Odgovor na to pitanje pokusaćemo da damo u tekstu koji sledi. Prvo sto se nameće je da sama rec dedicated tj. namenski govori na neki način o boljem servisu. Ukoliko su Vaše ambicije usmerene na sto veću web prisutnost, neophodno je da razmisljate u tom smeru. Naime, u odnosu na deljeni (shared) web hosting gde s drugim korisnicima delite kapacitet diska, bandwith (protok) i ostale resurse servera, ovde imate praktično ceo server za sebe (vama je namenjen), pri čemu postoje dve mogućnosti da sami budete administrator servera ili da to prepustite web hosting provajderu. Ovaj drugi tip zapravo predstavlja Managed hosting, na neki način unapređjenu verziju namenskog, jer podrazumeva tehničku podršku i odrzavanje samog servera. Vratićemo se ipak namenskom serveru, njegovim karakteristikama i prednostima.

Prednosti dedicated servera

Prednosti dedicated servera

Osnovne prednosti dedicated servera:

• Korisnik u potpunosti kontroliše dedicated server;
• Podaci su dostupni samo korisniku i aplikacijama koje sam korisnik postavi;
• 100% procesorskog vremena je dodeljeno korisniku, server se ne deli sa ostalim korisnicima.

Pored toga sa namenskim serverom možete biti sigurni da ce Vaš sajt biti veoma stabilan i uvek dostupan. Sama činjenica da ne delite resurse servera sa drugim veb sajtovima govori o automatskom poboljšanju rada Vaseg sajta.

Takođe, u zavisnosti od potreba vašeg sajta, uvek možete nadograditi vaš namenski  tj.dedicated server. U svakom trenutku mozete povećati memoriju tj. kapacitet diska. Pored toga namenski serveri obezbeđuju mere sigurnosti koje su optimizovane upravo za vas sajt kao i mogućnost da se podešavaju u zavisnosti od vaših potreba.

Na sledećoj slici je prikazan primer kako su serveri smesteni u odgovarajucem reku u NiNet Data Centru . Serveri su smesteni u klimatizovanoj prostoriji, pri čemu je obezbeđeno direktno povezivanje na Internet brzim linkovima uz osigurano neprekidno napajanje.

Ono sto je bitno istaći jeste, da je namenski server namenjen samo Vama ali je u vlasništvu hosting kompanije, Vi ga na neki način iznajmljujete. Sa druge strane, Vi mozete sami kupiti server i postaviti ga u najsavremenijim prostorijama tzv. Data Centrima, upravo namenjenim za ovu vrstu usluge, sto predstavlja Server Housing. Na server možete postaviti Vašu web prezentaciju, bazu podataka, FTP server, neku od interaktivnih aplikacija ili bilo šta drugo što smatrate potrebnim, pri čemu sadržaj servera postaje vidljiv iz celog sveta, 24 časa dnevno, najvećom mogućom brzinom prenosa.

Prikaz
Sakrij