018/41-55-055 support@ninet.rs
Select Page

Po prirodi posla uglavnom sam upućen u aktuelna dešavanja koja se tiču društvenih mreža i online marketinga. Medjutim, početkom nedelje sam doživeo neprijatnost ili bolje rečeno niz neprijatnosti kada sam se ulogovao na svoj fejsbuk nalog.

Svaki  video postavljen od strane mojih prijatelja ili fejsbuk stranica se automatski pokretao a da ja to nisam hteo. Korisnički doživljaj je bio blizu nule a crveno X polje u Chrome-u nikad privlačnije.Neka pravila  se nikada ne menjaju ma koliko tehnologija napredovala:

DO: Let the user control their browsing experience

There are several common irritants that have appeared recently on websites that take control away from users, such as auto-play videos and hijacked scrolling. When you design a website or user interface, you want to let the user control their browsing and movement through the site or application.

Podelio sam frustraciju sa prijateljima u statusu i na sreću (ili žalost) u roku od samo par minuta sam dobio rešenje. Malo me je bilo sramota što je  tako jednostavno rešenje bilo na dohvat ruke a ja nisam znao za to 🙂

Pratite sledeće  korake  za zaustavljanje video klipova u Vašem Newsfeedu:

  1. Iz padajućeg menija odaberi “Settings” ili “Podešavanja” ako je FB na srpskom. Direktan link ovde
  2. Kliknite na donjem delu sidebara na “Videos

fb-video1Na sledećoj stranici pored opcije “Auto Play Videos” odaberite iz padajućeg menija “off“.

fb-video2To je to 🙂

 

 

Prikaz
Sakrij