018/41-55-055 support@ninet.rs
Select Page

I kod kuće i na poslu imam skoro identične dodatke koji su mi deo svakodnevne rutine. Normalno je da se većina njih tiče marketinga jer mi to čini 90% aktvnosti a  moguće ih je  prilagoditi i sopstvenim potrebama jer kreativnost nema granica.

Chrome i Firefox dodaci

Ovo je moja lista.

Awesome screenshot  – Dok ga nisam instalirao nisam imao potrebu da radim toliku količinu screenshotova 🙂 Vrlo je pogodan kada nekome treba da objasnite ono što vam se “dešava” na ekranu. Umesto da sagovorniku objašnjavam u čemu je problem ja ga jednostavno nacrtam.

Buffer – Ako ste social media geek i imate više naloga koje vodite onda probajte i buffer dodatak za Firefox. Za više opcija bi morali da platite.

Email Link – Vrlo često naidjem na članak koji bi bio koristan nekome od mojih prijatelja a već pri pomisli da moram da otvaram gmail/outlook me u trenutku smori pa ga često i ne podelim sa drugima. Dodatak email link mi znatno skraćuje korake “otvori-upiši mail-pošalji”.

Google Shortcuts  – 100 % sam siguran da svako ko čita ovaj članak koristi barem 2 google proizvoda.Svi koriste google pretraživač a pored njega i gmail, google mape, android market zatim analytics i webmaster tools , ako ste iz sveta marketinga onda je je ovo dodatak koji vam je vše nego potreban. Skraćuje vreme i aktivost tipa “idem na google , pa kucam gmail “u ” klik do gmaila”

Google Translator – I ako sasvim solidno znam engleski jezik nekad se desi da ne razumem u potpunosti kontekst neke rečenice ili fraze.Umesto da idem na google translate pa kopiram frazu  jednostavno direktno sa stranice sa samo 2 klika vidim njeno značenje  a samim tim i kontekst.

Pocket i Readbility  – Zatrpani smo informacijama na dnevnom nivou pa nam vrlo često one bitne promaknu. Ne pravimo listu prioriteta i nigde ne “zapišemo” ono što nam je bitno. Za ovakve stvari najčešće se koristi opcija “Bookmarks”koju svaki browser ima. Lično Pocket koristim za bukmarkovanje a Readibility za lepši pregled članaka bez suvišnih reklama u sidebaru, pop upova i sličnih stvari. Za geekove koji vole još aplikacija preporučujem IFTTT recepte. Ha, budite kreativni !

 

SEO Doctor – Tvorac ovog malog SEO dodatka sa je Vladimir Prelovac,  sada poznatiji kao pokretač Manage WP start upa. Koristim ga godinama za ad-hoc analizu sajta.

Feedly – kada je google ugasio google reader spontano sam prešao na ovaj RSS čitač. Za par dolara na mesečnom nivou ima cool opcije poput pretrage feedova. Još jedna dobra stvar je što vam feedly preporučuje koje blogove bi valjalo pratiti iz odredjene oblasti.

Majestic SEO – “Must have” za sve one kojima je SEO u krvi. Ili u glavi. Ili u prstima. Prva stavka koju pogledam su “Trust” i “Citation Flow”. Ako se dvoumite na koji linkbuilding alat potrošiti mesečno manje od 50 eur onda je Majestic moja opcija. U kontinuitetu imaju nove i super cool opcije koje me uvek iznova oduševe.

 

Sačuvaj članak kao PDF -I ako mi je posao internet i provodim čak i više vremena online nego što bi trebebalo ja defintivno pripadam  “old school”  generaciji koja i dalje više voli da ima knjigu u rukama nego da čita online članak.  Nas 40-ak koji se bavimo marketingom delimo dropbox folder koji ima oko 500 knjiga. Biblioteka od oko pola hiljada naslova iz internet marketinga. I nijednu knjigu odatle nisam čitao online. Sve pročitane bile su odštampane.

 

Signals – Da li želite da znate ko je pročitao Vaš email ? Uz ovaj jednostavan dodatak imate porpun uvid da li je poslat email pročitan ili ne

 

AdBlock – Svojevremeno se digla frka oko ove aplikacije. Ona je i najkorišćeniji dodatak za chrome sa preko 10 000 000 instalacija. Glavna i jedina namena joj je da blokira reklame na sajtovima. I ako je moj posao da pravim reklame , priznajem da se ne osećam prijatno kada moram da gledam reklamice na fejsu. Veliki G je reagovao svojevremeno u svom stilu 🙂

 

Autoreplay – chrome dodatak namenjen pre svega onima poput mene koji bi poput mene mogi da slušaju omiljenu pesmu po ceo dan.

 

One tab i Export tab – Jedan sam od onih koji otvore po 20 tabova u Chrome- u. Oba dodatka mi služe da brzo i lako zapamtim ili pošaljem otvorene stranice. Što bi rekli ameri pravi “time saver”.

 

Koji Firefox ili Chrome dodatak vi koristite? Podelite sa nama 🙂

 

 

Prikaz
Sakrij